Online Terapi

 


Günümüzün getirdiği dijital yaşama psikolojik danışmanlık hizmetlerinin de uyum sağlaması ile online terapiler yaygın olarak kullanılmaya başlanmıştır. Özellikle de yaşadığı lokasyon gereği terapi desteği bulamayan bireyler için uzaktan terapi önemli bir fırsat olarak görülmekte, durum böyle olunca da online terapinin işlevselliği önem arz eden bir konu haline gelmiştir.

🔗Online terapi desteğine ihtiyaç duymanız halinde bana DM‘den ulaşıp, randevu oluşturma ya da detaylı bilgi paylaşımı için sizinle iletişime geçmemiz için süreci başlatabilirsiniz.

🔗Online Terapi Nasıl Yapılır?

Online terapi psikolog ile danışanı, psikoterapi desteğinin sağlanabilmesi için internet ortamında kurulan görüntülü bağlantı aracılığıyla görüştüren bir çalışma şeklidir. Online psikolojik danışmanlık, özellikle klinik psikoloğa ulaşmakta zorlanılan şehirlerde ya da ülkelerde ikamet eden kişilerle ve son zamanlarda gündemimizde olan pandemi süreci dolayısıyla sosyal mesafenin korunması gereken durumlarda psikolojik danışmanlık görüşmesi yapmayı mümkün kıldığı için yadsınamayacak bir öneme sahiptir. Online bağlantı için kamerası (webcam) olan bir bilgisayar, cep telefonu veya tablet, kulaklık, mikrofon ve iyi bir internet bağlantısı yeterlidir. Psikologla danışanın beraber belirlediği bir görüntülü konuşma uygulaması üzerinden önceden belirlenmiş randevu gün ve saatte danışanın görüntülü aramayı başlatması yoluyla gerçekleştirilir.

🔗Online Terapi Yapan Psikolog Nasıl Çalışır?

Online psikolojik danışmanlık, yüz yüze psikolojik danışmanlık ile aynı etik kurallara ve yöntemlere tabidir, uzman psikologlar da bu yönergeleri çevrimiçi süreçlerde de harfiyen takip ederler. Görüşmelerin faydalı olması, danışanın istikrarlı çalışması ve doğru müdahalelerin yapılmasıyla mümkündür. Online görüşmeleri merkezimizdeki terapi odalarında veya kişisel çalışma ofislerimizde yapmaktayız. Danışan olarak sizin online görüşme yapacağınız yer ise yalnız olduğunuz ve rahat edebileceğiniz herhangi bir oda olabilir. Terapi için uygunluk durumu değerlendirmesi sonrası yüz yüze bir psikoterapi seansı nasılsa ona uygun olarak online terapi uygulanır.

Online Terapi Online Terapi Reviewed by Psk. Erol Yıldırım on Ocak 18, 2021 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Translate

Blogger tarafından desteklenmektedir.